Trefdag vrouwkracht schot in de roos

 

Op 14 november ging in het Heilig Hart in Ieper een verrijkende namiddag door rond de kracht van vrouwen. “Je bent ‘zot’ van ’t boeren, maar je kunt er ook echt ‘zot’ van worden, verduidelijkte Geert Storme, coördinator van dit project. “Iedereen kan problemen krijgen. De moeilijkheid ligt vaak bij er iets willen aan doen. Mannen willen vaak niet, vrouwen wel.” Onderzoek rond welbevinden bij landbouwers wijst uit dat 82% van de landbouwers raad vraagt aan zijn partner en dat vrouwen van bedrijfsleiders spilfiguren zijn. Een korte samenvatting hierover lees je in de groene kader.

eindquote

Uit het panelgesprek bleek algauw dat KVLV en VABS sterker staan in Brussel met twee organisaties. Je kan soms meer bereiken samen, dan alleen. Denk maar aan het sociaal statuut in he t bijzonder. Verder is het goed dat er meerdere vrouwen organisaties bestaan met hun eigen waarden en normen binnen de sector.

De voordracht van journaliste Annemie Struyf kon de zaal met kippenvelmomenten beroeren. Ze eindigde haar lezing met volgende woorden:

“Dat de natuur geneest,
dat je vooruit moet kijken,
maar soms ook achterom,
dat stilte veel wijsheid bevat,
dat zuurstof belangrijk is,
dat er troost bestaat,
en schoonheid en beschutting.”

De diverse workshops rond mindfulness, verbindende communicatie , boksen of natuurlijk mooi zijn, waren een mooie interactieve afsluiter van deze namiddag.

Netwerken kon achteraf nog met heerlijk lekkers van bij ons van Hoeve Zuidbellegoed uit Ieper.

 

“Er staat geen grens op wat wij, als vrouwen, kunnen bereiken,” Michelle Obama.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s