Geslaagde LandbouwSTER-dag in de kijker

Donderdag 12 september was het zover. Zo’n 200 land- en tuinbouwvrouwen zakten af naar het Cultuur Centrum in Lokeren voor een unieke belevings- en verwendag met een rijkgevuld programma met tal van gastsprekers en workshops. De organisatie was in handen van VABS vzw, de Vrouwen van het Algemeen Boerensyndicaat.

Na een warm welkom door Lut Bellegeer, voorzitster VABS, stak Patricia De Clercq, secretaris-generaal van het Departement Landbouw en Visserij, de dames een hart onder de riem met een videoboodschap. Martine Brusselle, regiovoorzitster Markant Oostende-Veurne, bracht een verhaal over sterke verhalen in El Salvador (inleefreis). EU-parlementslid en Schepen van Landbouw en fruitteelt in St.-Truiden Hilde Vautmans, boerendochter in hart en nieren, verdiepte zich in de sectorproblemen en de positie van de boerin. De vraag- en antwoordronde met het publiek verliep van een leien dakje.

In de namiddag konden de dames kiezen uit diverse workshops: kleur- en stijladvies, groendecoratie met producten van bij ons, EHBO en kinderkwaaltjes op de boerderij, djembe, geen tweede kans voor een eerste indruk te maken en de film ‘Wat hebben we verdiend vandaag?’.

Na een verwenkoffie keerden de dames huiswaarts met een rijkgevulde ‘goodiebag’ met o.a. lekkere zuivel van bij ons geschonken door Milcobel.

Dat het een geslaagde dag was met voor elk wat wils, dat blijkt alvast uit de vele positieve reacties die wij reeds mochten ontvangen. Dank-je-wel dat je erbij was!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s