Vragen rond uw rechten en loopbaankeuzes als vrouw in de landbouw?

Vragen rond uw rechten en loopbaankeuzes als vrouw in de landbouw? Persoonlijk advies nodig? Schrijf u in voor de zitdagen!

Naar aanleiding van de recente succesvolle vergadering ‘Sociaal Statuut: kansen en valkuilen’ met An Deneffe van Landelijk Infopunt Vrouwen, kortweg Liv – een steunpunt dat werd opgericht met financiële middelen van de Vlaamse Regering door gewezen minister van Landbouw Joke Schauvliege en bestemd is voor alle landbouwersvrouwen – werd beslist enkele zitdagen te organiseren voor persoonlijk advies. De nood aan advies over de persoonlijke situatie lijkt immers zeer groot bij landbouwersvrouwen. Het advies is een goede voorbereiding om tijdens uw loopbaan over uw persoonlijk dossier te gaan praten met boekhouder, notaris of sociaal bureau en niet te vergeten uw echtgeno(o)t(e).

Door naar de zitdag te komen, krijgt u de kans om samen met An onder meer uw pensioen-loopbaan te bekijken op ‘My Pension’. Zo komt u tot inzicht bv. Hoelang moet ik bijdragen betalen als meewerkende echtgenote voor een optimaal (gezins)pensioen? Een zieke partner of ouder? Heb ik recht op mantelzorg als zelfstandige? Heb ik recht op moederschaps- of vaderschapsverlof als zelfstandige? Hoe zit het met mijn huwelijksvermogenstelsel? Wat als er iets met mijn partner gebeurt? Met al je vragen kan je bij An terecht op volgende zitdagen:
DATA:
– Dinsdag 17 maart 2020 (reeds volzet)
– Dinsdag 5 mei 2020
– Dinsdag 12 mei 2020
Vooraf inschrijven bij VABS vzw, Kristel Dhont, tel. 051 26 08 29.
Er wordt 1 uur per persoon voorzien. Gratis advies.

Meebrengen: uw identiteitskaart en pincode. Gehuwden brengen ook identiteitskaart en pincode mee van de partner (partners zijn ook welkom op de zitdag).

LOCATIE:
ABS-VABS-NAC-burelen,
Industrieweg 53, 8800 Roeselare-Beveren (zone D)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s